Uncategorized

Bir oda için boya renklerini seçerken bir tavan rengi seçme

, birçoğumuz tavanı beşinci duvar olarak düşünmeyi hatırlayamıyoruz. Tavanı boyamak için sık sık yüzmek için en iyi yöntem olsa da, bu sıklıkla gözden kaçan yüzey için diğer renkleri ve tedavileri görmezden gelmeyin.

Beyaz ile Temel Tutun

Nötr, açık renkli alanlar standart beyaz veya kirli beyaz boyalı tavanla harika görünecektir. Bir ışık ve parlak görünüm istiyorsanız harika bir kremsi beyaz seçin.

Duvar rengini kullanın

Ek drama için, tavanı açılı veya kemerli bir tavana sahip alanlardaki duvarlarla aynı rengi boyamayı düşünün. Bu, tavanı odada bir odak noktası yapmayı önleyecek ve tasarımın öne çıkmasına izin verecektir.

Yüksek, kemerli tavanların yanı sıra derinlemesine döşeme ve kalıplamaya sahip standart alanlar çeşitli şekillerde işlenebilir. Tek renkli bir görünüm için, tavanı ve aynı rengi duvarları boyayın, ancak trim için kirli beyaz seçin. Sandalye raylarının yanı sıra taç ve süpürgelik kalıplama Bu yöntem, tavanlı bir alanda sadece ideal miktarda kontrast ekleyecek ve aynı rengi boyanmış duvarlar. Çok daha dikkat çekici bir dönüş için, duvarlardan daha koyu taç kalıplamanın üstünde tavanı boyayın. Bu, tavanı görsel olarak düşürecektir, ancak sıcak ve rahatlatıcı bir his katar.

Karanlık Al

Tavan gereksinimi için koyu renklerin kullanılması büyük standart alanlarla sınırlı değildir. Karanlık tavanlar da küçük alanlarda harika görünebilir. Kristal avize gibi çekici bir kolye ekleyin, ayrıca bir giriş veya koridor gibi küçük bir alan anında samimi bir hisle başa çıkacaktır. Seyrek, çağdaş bir alanda, koyu bir tavan gerçekten odak noktası olabilir ve yüzeyin yanı sıra yapıyı ve alanını vurgulayabilir.

Taç kalıplamayı düşünün

Taç kalıplanmayan alanlardaki tavanlar boyamak çok daha zordur. Bu tür odada, tavanı duvarlarla aynı rengi boyamak, eşit olmayan bir renk geçişi üretmeyi önler. Tavanın karanlık olmasını istemiyorsanız, beyaz boyayı duvar rengi bir ipucu ile renklendirmeyi düşünün; Tavan rengini tutarlı bir elle kesin veya hataları önlemek için duvarların üstünü maskelediğinizden emin olun.

Özel tavanları vurgulayın

Koför veya ızgara tavanları da aynı şekilde boya ile ilgi hızı eklemek için harika bir prospektif sunar. Tüm tavanı beyazla kaplamak yerine, ızgaranın içini duvarlarla aynı rengi veya koordineli bir rengi boyayın ve artan ızgara beyazını boyayın. Döşeme ve tavan ızgarası ahşap renksiz ise, iç panelleri kontrast için beyaz boyayın.

İPUCU: Düz boya, kusurları ve kusurları maskelediği için tavanlar için en iyisidir.

You may also like...